Pavlova torta
s čerstvým ovocím

0 0

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Korpus
Bielok izbovej teploty 120 g
Kryštálový cukor 200 g
Kukuričný škrob 1 lyžica
Ocot 1 lyžička
Vanilkový extrakt 1 lyžička
náplň
Smotana na šľahanie 250 ml
Čerstvé ovocie 300 g

Nutričné hodnoty

1 porcia
327
kcal
2,8 g
bielkoviny
57,29 g
sacharidy
0,04 g
tuky

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 140
  • 120 min/ 120 °C
  • Porcie: 10
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Korpus

  • náplň

Popis

Zdieľať

Torta pomenovaná po slávnej ruskej baleríne Anne Pavlovovej. Ľahká, krehká a hlavne výborná- torta z bielkov, šľahačky a ovocia.

Kroky

1
Hotovo

Korpus

Bielky začneme šľahať pri nízkych otáčkach. Šľaháme tak dlho, až sa vytvorí biela pena. Vtedy začneme pridávať cukor a zvýšime otáčky postupne na maximum. Ušľahaný sneh by mal byť hladký a lesklý. Primiešame ocot, kukuričný škrob a vanilkový extrakt. Zľahka premiešame.

2
Hotovo
120 min/ 120 °C

Na papier na pečenie si nakreslíme kruh s priemerom 20 cm. Papier otočíme snehovú hmotu nanesieme do vyznačeného kruhu. V strede vytvoríme „misku“ a pomocou stierky na krajoch špice.

3
Hotovo

4. Šľahačku vyšľaháme s mascarpone a polovicu natrieme na upečený korpus, poukladáme ovocie, natrieme zvyškom šľahačky a ozdobíme.

naspäť
Veterníky
dalej
Banánová torta
naspäť
Veterníky
dalej
Banánová torta
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here