Ingrediencie
-
cca 4 kg Hus
-
2 ks Jablko
-
Soľ
-
Majoránka
-
Voda
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
Očistenú a umytú hus zvonka i zvnútra osolíme a necháme 2 hodiny postáť. Potom ju premiestnime na pekáč, vnútrajšok potrieme majoránom alebo oreganom a vložíme doň celé umyté jablko. |
2
Hotovo
|
Stehná vyzdvihneme a zviažeme, krídla zahneme pod chrbát. Prsia spočiatku chránime alobalom. Podlejeme a pečieme. Počas pečenia podlievame vlastnou šťavou. |
3
Hotovo
|
Keď je hus z troch štvrtín upečená, zlejeme prebytočnú masť, mäso odokryjeme, aby chytilo kôročku, a hus dopečieme do červena. |
4
Hotovo
|
Podávame s knedľou a s dusenou kapustou, prípadne s lokšami a dusenou kyslou kapustou. Rovnako pečieme aj kačicu. |