Pečená hus

0 0
Pečená hus

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Hus cca 4 kg
Jablko 2 ks
Soľ
Majoránka
Voda

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 120 min / 180 °C
  • Porcie: 6
  • Ľahká

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Klasický recept našich babičiek. Dozlatista upečená svätomartinská hus.

Kroky

1
Hotovo

Očistenú a umytú hus zvonka i zvnútra osolíme a necháme 2 hodiny postáť. Potom ju premiestnime na pekáč, vnútrajšok potrieme majoránom alebo oreganom a vložíme doň celé umyté jablko.

2
Hotovo

Stehná vyzdvihneme a zviažeme, krídla zahneme pod chrbát. Prsia spočiatku chránime alobalom. Podlejeme a pečieme. Počas pečenia podlievame vlastnou šťavou.

3
Hotovo

Keď je hus z troch štvrtín upečená, zlejeme prebytočnú masť, mäso odokryjeme, aby chytilo kôročku, a hus dopečieme do červena.

4
Hotovo

Podávame s knedľou a s dusenou kapustou, prípadne s lokšami a dusenou kyslou kapustou. Rovnako pečieme aj kačicu.

naspäť
Karfiolové placky
dalej
Pečené kuracie stehná so zemiakmi
naspäť
Karfiolové placky
dalej
Pečené kuracie stehná so zemiakmi