Perník
s čokoládou

0 0
Perník

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Polohrubá múka 3 hrnčeky
Acidofilné mlieko 2 hrnčeky
Kryštálový cukor 1,5 hrnčeka
Kakao 2 lyžice
Vajcia 2
Perníkové korenie ½ balíčka
Posekané orechy ½ hrnčeka
Džem
Olej 1 hrnček
Poleva
Čokoláda 200 g
Pochúťková smotana 200 g

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 50
  • 180 °C
  • Porcie: 35
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Cesto

  • Poleva

Popis

Zdieľať

Namiesto orechov môžeme pridať do perníka hrozienka, kandizované ovocie, kúsky čokolády – všetko, čo podľa chuti.

Kroky

1
Hotovo

V jednej miske si zmiešame múku, orechy, kakao, cukor a prášok do perníka.

2
Hotovo

V druhej miske vyšľaháme olej, mlieko a vajíčka.

3
Hotovo

Mlieko s olejom a vajíčkami pridáme k múke. Dobre premiešame.

4
Hotovo

Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť na 35 – 40 minút do rúry vyhriatej na 180 stupňov.

5
Hotovo

V mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu.

6
Hotovo

Do rozpustenej čokolády pridáme pochúťkovú smotanu a zamiešame. Perník necháme vychladnúť a vychladnutý potrieme čokoládovou polevou.

7
Hotovo

Tip, rada

Namiesto polevy sa dá posypať len práškovým cukrom alebo natrieť džemom a potom posypať postrúhaným kokosom.

naspäť
Tvarohový koláč
dalej
Francúzska bageta
naspäť
Tvarohový koláč
dalej
Francúzska bageta
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here