Plnená tortilla
s kuracím mäsom

0 0
Plnená tortilla

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Kuracie prsia 400 g
Olej 2 lyžice
Tortillová placka 4 ks
Zelená paprika 1 ks
Červená paprika 1 ks
Žltá paprika 1 ks
Majonéza
Ľadový šalát
Marináda
Med 2 lyžice
Olej 1 lyžica
Čerstvý zázvor kúsok
omáčky zo zeleného korenia 3 kvapky
Soľ

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • Porcie: 4
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Marináda

Popis

Zdieľať

Aby sa ti tortilla nerozbalila, v strede ju môžeme prepichnúť špáradlom. Môžeme vyrobiť aj „pohárik“ na tortillu a vložiť užšiu časť preloženej placky doň.

Kroky

1
Hotovo

V miske zmiešame všetky prísady na marinádu. Mäso si umyjeme, pokrájame na rezančeky a vložíme do marinády.

2
Hotovo

Zamiešame, aby sa ňou povrch mäsa dobre obalil. Potom odložíme do chladničky aspoň na hodinu; najlepšie je, ak v nej mäso postojí do druhého dňa.

3
Hotovo

Na panvici rozohrejeme olej, vhodíme do nej kuracie mäso a za občasného miešania ho opekáme tak 4 alebo 5 minút, kým nebude zlatisté.

4
Hotovo

Pridáme na pásiky pokrájanú papriku a spolu opekáme ďalších 5 minút.

5
Hotovo

Tortillové placky opečieme na suchej panvici alebo zohrejeme v mikrovlnke.

6
Hotovo

Opečenú placku potrieme majonézou, položíme na ňu list ľadového šalátu a naplníme mäsom. Mäso začneme ukladať zhora a spodok necháš prázdny, aby sa placka dala dobre zabaliť.

naspäť
Tvarohová žemľovka
dalej
Kôprová polievka
naspäť
Tvarohová žemľovka
dalej
Kôprová polievka