Ingrediencie
-
200 g Mrkva
-
100 g Petržlen
-
100 g Kaleráb
-
100 g Zeler
-
1 ks Cibuľa
-
Olivový olej
-
1 l Zeleninový vývar
-
Soľ
-
1 strúčik Cesnak
-
Mleté čierne korenie
-
Dokončenie
-
Petržlenová vňať
-
Pochúťková smotana
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, popražíme na nej očistenú a na menšie kúsky pokrájanú zeleninu a podusíme. |
2
Hotovo
|
Zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme a varíme domäkka. |
3
Hotovo
|
Polievku rozmixujeme tyčovým mixérom a zjemníme smotanou. |
4
Hotovo
|
Podávame posypané posekanou petržlenovou vňaťou. |