Ingrediencie
-
Cesto
-
6 ks Vajcia
-
240 g Kryštálový cukor
-
20 g Kakao
-
6 lyžíc Olej
-
220 g Polohrubá múka
-
Plnka I
-
250 g Maslo
-
300 ml Mlieko
-
40 g Pudingový prášok
-
1 konzrva Sladené kondenzované mlieko
-
700 ml Broskyňový kompót
-
Punčová plnka
-
1 balík Piškóty
-
100 g Maslo
-
50 ml Rum
-
Šťava z kompótu
Popis
Punčová torta je nielen vizuálne pekná a efektná, ale má aj nezameniteľnú chuť – piškótový korpus, karamelový krém a k tomu broskyne.
Kroky
1
Hotovo
|
CestoŽĺtky s cukrom vymiešame dopenista. Za stáleho miešania pridáme pomaly olej. Do vymiešaného pridáme múku premiešanú s kakaom a tuhý sneh ušľahaný z bielkov. |
2
Hotovo
50 min/170 °C
|
Cesto dáme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pomaly upečieme. |
3
Hotovo
|
Plnka INeotvorenú konzervu sladeného mlieka zalejeme vodou a varíme asi 2 hodiny. Potom ju vyberieme a v studenej vode vychladíme. Otvárame až vychladnutú konzervu. V mlieku rozmiešame krémový prášok a uvaríme hustý krém. Vychladnuté primiešame k maslu zmiešanému s kondenzovaným mliekom. |
4
Hotovo
|
Punčová plnkaPiškóty pomelieme, navlhčíme rumom, pridáme zmäknuté maslo, podľa potreby broskyňovú šťavu a dobre premiešame. |
5
Hotovo
|
Upečenú a vychladnutú tortu prekrojíme na tri časti a naplníme. Spodný diel pokropíme rumom, potrieme tenkou vrstvou krému a navrstvíme punčovú plnku, na ktorú poukladáme pokrájané broskyne a znova potrieme krémom. |
6
Hotovo
|
Prikryjeme prostredným plátom, pokropíme rumom a potrieme krémom. Priložíme vrchný diel. Vrch a boky torty potrieme zvyškom krému a dáme na chladné miesto. Stuhnuté potiahneme modelovacou hmotou. |