Ingrediencie
-
Cesto
-
5 ks Vajcia
-
250 g Kryštálový cukor
-
5 lyžíc Horúca voda
-
5 lyžíc Olej
-
250 g Polohrubá múka
-
½ balíčka Kypriaci prášok do pečiva
-
2 lyžice Kakao
-
Krém
-
500 g Riccota
-
250 g Smotana na šľahanie
-
100 g Práškový cukor
-
1 lyžička Vanilkový extrakt
-
Rebarborová plnka
-
100 g Kokosová múčka
-
500 g Rebarbora
-
1 balíček Škoricový cukor
-
100 g Práškový cukor
Popis
Kyslastá rebarborová plnka na sladkom kakaovom piškótovom korpuse s ľahkou plnkou z riccotty.
Kroky
1
Hotovo
|
Rebarborová plnkaRebarboru očistíme, pokrájame na drobné kocky. Dáme so misky a pridáme práškový a škoricový cukor. |
2
Hotovo
|
Žĺtky vymiešame s cukrom, vodou a olejom dopenista. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Zľahka vmiešame sneh z bielkov. |
3
Hotovo
25 min/ 180 °C
|
Plech vystelieme papierom na pečenie a posypeme kokosovou múčkou. Poukladáme rebarboru a zalejeme pripraveným cestom. Upečieme vo vyhriatej rúre. |
4
Hotovo
|
Po upečení a vychladnutí plech preklopíme a papier stiahneme. Na upečený múčnik dáme riccotový krém. |
5
Hotovo
|
KrémVyšľahanú šľahačku pomaly pridávame k riccote, ktorú sme predtým vymiešali s práškovým cukrom a vanilkou esenciou. |
6
Hotovo
|