Demikát

0 0
Demikát

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Bryndza 250 g
Zemiaky 500 g
Cibuľa 1
Mletá červená paprika 1 lyžička
Mlieko 2 l
Cesnak 3 strúčiky
Bobkový list 1
Soľ
Mleté čierne korenie

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kuchyňa:
    • 5
    • Porcie: 4
    • Ľahká

    Ingrediencie

    Popis

    Zdieľať

    Demikát je popri bryndzových haluškách ďalšie tradičné jedlo slovenskej kuchyne, na prípravu ktorého sa používa bryndza.

    Kroky

    1
    Hotovo

    Očistené zemiaky nakrájame na kocôčky a uvaríme v v malom množstve osolenej vody.

    2
    Hotovo

    Pridáme rascu, bobkový list a nadrobno pokrájanú cibuľu. Bryndzu vymiešame s mletou paprikou a postupne pridávame do vriacej vody k uvareným zemiakom.

    3
    Hotovo

    Na záver vlejeme do polievky mlieko a krátko povaríme. Ochutíme prelisovaným cesnakom a soľou.

    naspäť
    Rebarborové rezy
    dalej
    Kávový dezert
    naspäť
    Rebarborové rezy
    dalej
    Kávový dezert