Ingrediencie
-
4 ks Kuracie rezne
-
150 g Cvikla
-
1 malá Cukina
-
120 g Syr feta
-
3 lyžice Olivový olej
-
4 ks Jarná cibuľka
-
Marináda
-
2 lyžice Extra panenský olivový olej
-
2 vetvičky Tymián
-
2 lyžice Citrónová šťava
-
4 strúčiky Cesnak
-
1 lyžička Soľ
-
Mleté čierne korenie
-
Dokončenie
-
1 lyžica Med
-
Šťava a kôra z jedného citróna
-
1 lyžica Extra panenský olivový olej
-
štipka Soľ
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
MarinádaV miske zmiešame olej, citrónovú šťavu, soľ a korenie. Vetvičky tymiánu nasekáme a spolu s rozotretým cesnakom pridáme do misky. |
2
Hotovo
|
Pripravenou marinádou potrieme prsia zo všetkých strán. Necháme marinovať aspoň dve hodiny. |
3
Hotovo
|
Na panvici rozohrejeme 1 lyžicu oleja a opečieme na ňom prsia z oboch strán. Opečené rezne poukladáme do zapekacej misy a dáme zapiecť na 10 minúť do vyhriatej rúry. |
4
Hotovo
|
Na zapečené rezne pokladáme kúsky syra feta a pečieme ešte 5 minút. |
5
Hotovo
|
Na panvici rozohrejeme zvyšný olej a orestujeme na ňom na pásiky pokrájanú cviklu, cuketu a jarnú cibuľku. |
6
Hotovo
|
DokončenieOpečené rezne dáme na tanier. V miske zmiešanie med, citrónovú šťavu, olej a soľ. Pripravenou zmesou polejeme opečenú zeleninu. |