Farebná bublanina

0 0
Farebná bublanina

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Červené ríbezle 200 g
Čierne ríbezle 200 g
Vajcia 5 ks
Kryštálový cukor 250 g
Maslo 250 g
Minerálka 200 ml
Polohrubá múka 400 g
Kypriaci prášok do pečiva ½ balíčka
Vanilínový cukor 1 balíček

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 45
  • 170 °C
  • Porcie: 30
  • Ľahká

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Ríbezle môžeme nahradiť iným ovocím. Väčšie ovocie pokrájame na malé kúsky. Aby ovocie veľmi nekleslo na dno, môžeme ho obaliť v práškovom cukre.

Kroky

1
Hotovo

Poumývame ríbezle, necháme ich na sitku chvíľku odkvapkať a očistíme.

2
Hotovo

Vyberieme maslo z chladničky a necháme zmäknúť pri izbovej teplote, aby sa ti ľahšie miešalo. Zmäknuté maslo v miske vymiešame s kryštálovým a vanilínovým cukrom.

3
Hotovo

Oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky dáme do druhej misky a žĺtky postupne pridáme po jednom k vymiešanému maslu.

4
Hotovo

Pridáme k tomu ešte múku zmiešanú s práškom do pečiva, minerálku a zamiešame.

5
Hotovo

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pridáme k žĺtkovej hmote s múkou. Ešte raz všetko zľahka premiešame.

6
Hotovo

Cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, poukladáme ríbezle a dáme do vyhriatej rúry. Pečieme približne 30 minút. Vychladnutú bublaninu pocukríme práškovým cukrom.

naspäť
Veľkonočný baránok
dalej
Jahodové rezy
naspäť
Veľkonočný baránok
dalej
Jahodové rezy
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here