Šišky

0 0
Šišky

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Polohrubá múka 500 g
Mlieko vlažné 250 ml
Kryštálový cukor krupica 100 g
Droždie 30 g
Žĺtok 4 ks
Citrónová kôra z pol citróna
Maslo 50 g
Rum 4 lyžice
Soľ štipka
Práškový cukor na posypanie
Džem

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • Porcie: 25
  • Stredná

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Recept na tradičnú fašiangovú špecialitu -šišky. Najlepšie sú čerstvé, krásne usmažené a naplnené džemom.

Kroky

1
Hotovo

V troche vlažného mlieku rozpustíme cukor, droždie, pridáme lyžicu múky a necháme vykysnúť. V múke rozmiešame soľ a cukor. Pridáme žĺtky, rozpustené maslo, nastrúhanú citrónovú kôru, rum, zvyšné mlieko a vykysnutý kvások. Cesto dobre vypracujeme a necháme vykysnúť.

2
Hotovo

Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 2 cm a vykrajujeme z neho kolieska. Do každého kolieska v strede urobíme prstom jamku. Necháme 10 minút znova nakysnúť. Šišky vyprážame v rozpálenom oleji po oboch stranách.

3
Hotovo

Po vypražení dáme do stredu šišky džem a posypeme práškovým cukrom.

4
Hotovo

Tip, rada

Aby sa zo šišiek odstránil prebytočný tuk, vyberáme ich dierkovanou plytkou lopatkou a kladieme na papierové obrúsky.

naspäť
Makovo-citrónová torta
dalej
Hrachová kaša s údeným mäsom
naspäť
Makovo-citrónová torta
dalej
Hrachová kaša s údeným mäsom
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here