Ingrediencie
-
500 g Polohrubá múka
-
250 ml Mliekovlažné
-
100 g Kryštálový cukor krupica
-
30 g Droždie
-
4 ks Žĺtok
-
z pol citróna Citrónová kôra
-
50 g Maslo
-
4 lyžice Rum
-
štipka Soľ
-
Práškový cukorna posypanie
-
Džem
Popis
Recept na tradičnú fašiangovú špecialitu -šišky. Najlepšie sú čerstvé, krásne usmažené a naplnené džemom.
Kroky
1
Hotovo
|
|
2
Hotovo
|
|
3
Hotovo
|
Po vypražení dáme do stredu šišky džem a posypeme práškovým cukrom. |
4
Hotovo
|
Tip, radaAby sa zo šišiek odstránil prebytočný tuk, vyberáme ich dierkovanou plytkou lopatkou a kladieme na papierové obrúsky. |