0 0

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Polohrubá múka 750 g
Mlieko 300 ml
Maslo 130 g
Kryštálový cukor 100 g
Droždie 42 g
Žĺtok 3
Soľ
Slivková plnka
Slivkový lekvár 200 g
Citrónová kôra
Orechová plnka
Pomleté orechy 200 g
Mlieko 200 ml
Práškový cukor 80 g
Vanilínový cukor 1
Maková plnka
Mletý mak 200 g
Mlieko 200 ml
Práškový cukor 100 g
Maslo 100 g
Vanilínový cukor 1
Tvarohová plnka
Tvaroh 300 g
Práškový cukor 80 g
Maslo 80 g
Žĺtok 2
sneh z dvoch bielkov
Hrozienka 20 g
Vanilínový cukor 1

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Štedrák

Štedrák

  • Porcie: 40
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Slivková plnka

  • Orechová plnka

  • Maková plnka

  • Tvarohová plnka

Popis

Zdieľať

Tradičný vianočný kysnutý koláč so štyrmi plnkami – tvarohovou, makou, lekvárovou a orechovou a navrchu mriežky.

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Z múky, droždia, mlieka a ostatných surovín spracujeme kysnuté cesto a dáme kysnúť.

2
Hotovo

Plnky

Mlieko a cukor dáme zovrieť. Do vriaceho mlieka pridáme pomletý mak. Dobre vymiešame a necháme ochladnúť. Rovnako pripravujeme aj orechovú plnku.

3
Hotovo

Tvarohová plnka

Žĺtky vymiešame s maslom a cukrom. Do vymiešaného pridáme tvaroh a sneh z bielkov.

4
Hotovo

Vykysnuté cesto rozdelíme na päť rovnakých dielov a z nich na pomúčenej doske urobíme postupne štyri pláty. Na plech položíme prvý plát a rozotrieme naň slivkový lekvár.

5
Hotovo

Prikryjeme ho ďalším plátom cesta, na ktoré dáme orechovú plnku, opäť dáme cesto a naň makovú plnku, dáme ďalší plát a naň tvarohovú plnku.

6
Hotovo
40 min pri 180 °C

Z posledného cesta šúľame valčeky, ktoré šikmo ukladáme na koláč tak, aby sme vytvorili pravidelné mriežky. Povrch potrieme roztopeným maslom. Upečieme v o vyhriatej rúre.

naspäť
Domáce rezance
dalej
Bravčová roláda
naspäť
Domáce rezance
dalej
Bravčová roláda
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here