Ingrediencie
-
Cesto
-
360 g Hladká múka
-
140 g Polohrubá múka
-
300 ml Mliekovlažného
-
100 g Kryštálový cukor krupica
-
100 g Maslozmäknuté
-
1 balíček Vanilínový cukor
-
2 ks Žĺtok
-
1 lyžička Citrónová kôra
-
štipka Soľ
-
30 g Droždie
-
Tvarohová plnka
-
250 g Tvaroh
-
50 g Práškový cukor
-
balíček Vanilínový cukor
-
1 ks Žĺtok
-
Citrónová kôra
-
Ślivková plnka
-
250 g Slivkový lekvár
-
lyžička Mletá škorica
-
lyžica Rum
-
Dokončenie
-
50 g Hrozienka
-
Vajíčko na potretie
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
CestoZ malého množstva mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. |
2
Hotovo
|
Po vykysnutí kvásku pridáme preosiatu múku, zvyšný cukor, vanilínový cukor, rozpustené maslo, žĺtky, citrónovú kôru, soľ a vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme vykysnúť. |
3
Hotovo
|
Slivková plnkaVšetky suroviny vymiešame na hladkú hmotu. |
4
Hotovo
|
Tvarohová plnkaTvaroh vymiešame s cukrom a pridáme žĺtok. |
5
Hotovo
|
DokončeniePo vykysnutí cesto rozvaľkáme a nakrájame na štvorce. Do stredu dáme slivkový lekvár a zabalíme do tvaru malých bochníkov. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme podkysnúť. |
6
Hotovo
|
Vykysnuté bochníky uprostred stlačíme napr. dnom pohárika, tak aby vznikol vyšší okraj, ktorý po obvode rovnomerne nožnicami nastrihneme do hĺbky 1 cm. |
7
Hotovo
|
Koláče potrieme rozšľahaným vajíčkom a stredy naplníme tvarohovou plnkou. Posypeme hrozienkami a dáme piecť do vyhriatej rúry. |