Strúhaný tvarožník

0 0
Strúhaný tvarožník

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Hladká múka 400 g
Maslo 250 g
Kakao 3 lyžice
Mlieko 4 lyžice
Práškový cukor 100 g
Vanilínový cukor 1 balíček
Žĺtok 1 ks
Kypriaci prášok do pečiva 1 balíček
Plnka
Tvaroh 1 kg
Práškový cukor 250 g
Žĺtok 2 ks
Bielok 3 ks
Pudingový prášok 2 lyžice
Hrozienka 100 g
Vanilínový cukor 1 balíček

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 45 + chladenie
  • 30 min / 180 °C
  • Porcie: 35
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Cesto

  • Plnka

Popis

Zdieľať

Na prípravu veľmi jednoduchý, ale veľmi chutný múčnik. Strúhané kakaové cesto s výbornou tvarohovou plnkou.

Kroky

1
Hotovo

Cesto

V miske premiešame múku s práškom do pečiva, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme tuhé cesto, ktoré odložíme na jednu hodinu do chladničky.

2
Hotovo

Cesto rozdelíme na dve časti. Polovicu cesta rovnomerne nastrúhame na slabo vymastený plech.

3
Hotovo

Plnka

Tvaroh rozmiešame s cukrom, žĺtkami,pudingovým práškom, hrozienkami a postupne doň pridáme sneh z bielkov.

4
Hotovo
30 min / 180 °C

Na postrúhané cesto dáme tvarohovú plnku, na ktorú nastrúhame druhú polovicu cesta. Upečieme vo vyhriatej rúre.

naspäť
Medové rezy
dalej
Žĺtkové rezy
naspäť
Medové rezy
dalej
Žĺtkové rezy
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here