Teľacia roláda

0 0
Teľacia roláda

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Teľacie karé 1 kg
Mleté čierne korenie
Soľ
Olej
Hovädzí vývar 200 ml
Dokončenie
Hladká múka 2 lyžice
Plnka
Rožok staršie 4 ks
Vajcia 3 ks
Mlieko 50 ml
Šunka 100 g
Muškátový oriešok
Soľ
Mleté biele korenie
Petržlenová vňať

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 140
  • 120 min / 140 °C
  • Porcie: 4
  • Stredná

Ingrediencie

  • Dokončenie

  • Plnka

Popis

Zdieľať

Teľacia roláda naplnená žemlovou plnkou so šunkou. Vhodná príloha je zemiaková kaša.

Kroky

1
Hotovo

Plnka

Rožky nakrájame na kocky a zalejeme ich mliekom. Pridáme na kocky pokrájanú šunku, petržlenovú vňať a rozšľahané žĺtka. Ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.

2
Hotovo

Roláda

Mäso rozrežeme na plát, naklepeme, osolíme a okoreníme. Potrieme plnkou a stočíme do rolády. Zviažeme kuchynským špagátom.

3
Hotovo

Na pekáči, ktorý môžeme dať do rúry rozohrejeme olej a mäso na ňom opečieme zo všetkých strán. Podlejeme vývarom a dáme piecť do vyhriatej rúry.

4
Hotovo

Počas pečenia podľa potreby podlievame vývarom a šťavou z výpeku. Po upečení mäso vyberieme, šťavu precedíme do kastrólika a pomaly varíme.

5
Hotovo

V troche vody rozmiešame múku a pripravenou zmesou zahustíme omáčku. Dochutíme soľou a korením. Roládu pokrájame na plátky, podávame so zemiakovou kašou poliate omáčkou.

naspäť
Kačacie prsia so slivkovou omáčkou
dalej
Sunquickové rezy
naspäť
Kačacie prsia so slivkovou omáčkou
dalej
Sunquickové rezy
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here