Ingrediencie
-
1 kg Teľacie karé
-
Mleté čierne korenie
-
Soľ
-
Olej
-
200 ml Hovädzí vývar
-
Dokončenie
-
2 lyžice Hladká múka
-
Plnka
-
4 ks Rožokstaršie
-
3 ks Vajcia
-
50 ml Mlieko
-
100 g Šunka
-
Muškátový oriešok
-
Soľ
-
Mleté biele korenie
-
Petržlenová vňať
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
PlnkaRožky nakrájame na kocky a zalejeme ich mliekom. Pridáme na kocky pokrájanú šunku, petržlenovú vňať a rozšľahané žĺtka. Ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. |
2
Hotovo
|
RoládaMäso rozrežeme na plát, naklepeme, osolíme a okoreníme. Potrieme plnkou a stočíme do rolády. Zviažeme kuchynským špagátom. |
3
Hotovo
|
Na pekáči, ktorý môžeme dať do rúry rozohrejeme olej a mäso na ňom opečieme zo všetkých strán. Podlejeme vývarom a dáme piecť do vyhriatej rúry. |
4
Hotovo
|
Počas pečenia podľa potreby podlievame vývarom a šťavou z výpeku. Po upečení mäso vyberieme, šťavu precedíme do kastrólika a pomaly varíme. |
5
Hotovo
|
V troche vody rozmiešame múku a pripravenou zmesou zahustíme omáčku. Dochutíme soľou a korením. Roládu pokrájame na plátky, podávame so zemiakovou kašou poliate omáčkou. |