

Torta s obľúbenou cukrovinkou. Chalva patrí medzi najstaršie známe cukrovinky orientu. Nie je len chutná, ale aj zdravá,
1
Hotovo
|
CestoZ bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Postupne pridáme po jednom žĺtky. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s kakaom a škrobom, |
2
Hotovo
35 min
|
Cesto vylejeme do tortovej formy s priemerom 20 cm a vystlanej papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre. |
3
Hotovo
|
KrémMascarpone vyšľaháme s práškovým cukrom na hladký krém. Pridáme postrúhanú chalvu a premiešame. |
4
Hotovo
|
PunčUvaríme čaj a do vychladnutého pridáme likér. |
5
Hotovo
|
DokončenieVychladnutý korpus prekrojíme na dva pláty. Spodný plát polejeme punčom, potrieme džemom a plnkou z mascarpone. |
6
Hotovo
|
Prikryjeme druhým plátom a znova polejeme punčom. Krémom potrieme vrch aj boky torty a ozdobíme chalvou a čučoriedkami. |