Tvarohové batôžky

0 0
Tvarohové batôžky

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Polohrubá múka 450 g
Kryštálový cukor 80 g
Mlieko 200 ml
Maslo 150 g
Droždie pol kocky
Vajce 1 ks
Žĺtok 1 ks
Soľ štipka
Plnka
Tvaroh 500 g
Práškový cukor 100 g
Vanilínový cukor 1 balíček
Vajcia 2 ks
Dokončenie
Slivkový lekvár
Vajce na potretie

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 75 + kysnutie
  • 45 min / 180°C
  • Porcie: 25
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Plnka

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Vláčne kysnuté buchtičky  plné tvarohovej chuti pre všetkých milovníkov kysnutých koláčov a buchiet

Kroky

1
Hotovo

Múku, cukor, droždie, mlieko, vajcia a žĺtok do misky mixéra s nadstavcom hák a vymiesime na hladké cesto. Pridáme na kocky pokrájané maslo, soľ a ešte miesime spolu 15 minút. Cesto vložíme do misy potretej olejom a necháme cez noc vykysnúť v chladničke

2
Hotovo

Tvarohová plnka

Všetky suroviny spolu zamiešame.

3
Hotovo

Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku, vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm, nakrájame na štvorce 10 x 10 cm. Na každý štvorec dáme lyžicu tvarohu, rohy spojíme a na vrch dáme lekvár.

4
Hotovo

Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, necháme 1 hodinu podkysnúť. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a upečieme vo vyhriatej rúre.

naspäť
Hovädzí tokáň
dalej
Pečené kura
naspäť
Hovädzí tokáň
dalej
Pečené kura