Vajíčková omeleta
praženica a varený vajíčko

0 0
Vajíčková omeleta

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Praženica
Vajcia 2 ks
Maslo 1 lyžička
Cibuľa 1 ks
Soľ
Omeleta
Vajcia 2 ks
Maslo 1 lyžička
Voda 1 lyžica
Pažítka
Soľ
Mleté čierne korenie
Tvrdý syr jemne postrúhaný 30 g
Zdobenie
Červená paprika
Uhorka
Šunka 50 g
Olivy
Kečup

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 15
  • Porcie: 2
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Praženica

  • Omeleta

  • Zdobenie

Popis

Zdieľať

Do praženice môžeš pridať nadrobno pokrájanú cibuľku, šunku, syr, huby, rôznu zeleninu.

Kroky

1
Hotovo

Ak ideš variť vajíčka, opatrne ich vložíš do menšieho hrnca, zaleješ vodou asi centimeter nad vajíčka a dáš variť. Hneď ako začne voda vrieť, znížiš teplotu. Podľa toho, aké vajíčka chceš, tak dlho ich varíš: vajíčka namäkko 4 minúty, na hniličku 6 minút a natvrdo 8 minút.

2
Hotovo

Vodu, v ktorej sa varili vajíčka, vyleješ, ihneď ich schladíš zaliatím studenou vodou a po chvíli ich môžeš olúpať.

3
Hotovo

Praženica

Ak chceš robiť praženicu, do misky rozbiješ vajíčka a metličkou ich dobre vyšľaháš. Pridáš soľ a korenie.

4
Hotovo

Na panvici rozohreješ maslo, opražíš nadrobno nakrájanú cibuľu. Naleješ rozšľahané vajíčka, znížiš teplotu a vareškou miešaš, kým nemá praženica takú hustotu, akú máš rád.

5
Hotovo

Omeleta

Ak robíš omeletu, do misky rozbiješ vajíčka a pridáš vodu. Ochutíš to soľou, korením a vyšľaháš. Na panvici rozohreješ maslo, naleješ ochutené vajíčka, posypeš posekanou pažítkou.

6
Hotovo

Počkáš, kým vajíčka trocha stuhnú a potom ich lopatkou zhrnieš od krajov do stredu, chvíľu počkáš a postup opakuješ, kým omeleta nie jeho hotová. Pred koncom ju posypeš postrúhaným syrom, prenesieš na tanier a ozdobíš obľúbenou zeleninou.

naspäť
Bravčová roláda
dalej
Brokolicové fašírky
naspäť
Bravčová roláda
dalej
Brokolicové fašírky
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here