Ingrediencie
-
Úliky
-
100 g Piškóty
-
100 g Pomleté orechy
-
100 g Práškový cukor
-
2 lyžice Kakao
-
60 g Maslo
-
1 lyžica Mlieko
-
1 ks Bielok
-
Dokončenie
-
Piškóty
-
Kakaona obaľovanie
-
Vaječný likér
Popis
Včelie úliky alebo aj osie hniezda patria medzi tradičné nepečené vianočné pečivo. Klasika, ktorá nikdy nesklame.
Kroky
1
Hotovo
|
Piškóty rozmrvíme na jemný prášok. Pridáme cukor, maslo, bielok, kakao a rum a vypracujeme hladké cesto. |
2
Hotovo
|
Cesto rozdelíme na rovnaké kúsky a vytvarujeme z nich malé gulôčky. Gulôčky obalíme v kakau a vtláčame ich do formičiek na úle. |
3
Hotovo
|
Obráteným koncom varešky vytvoríme do hmoty vo formičke otvor, kvapneme do nej vaječný likér, uzatvoríme piškótou. |
4
Hotovo
|
Takto pripravený úlik vyklopíme z formičky. |