Ingrediencie
-
Cesto
-
400 g Polohrubá múka
-
2 ks Vajcia
-
2 lyžice Med
-
1 balíček Kypriaci prášok do perníka
-
1 lyžička Perníkové korenie
-
350 ml Acidofilné mlieko
-
200 ml Olej
-
100 g Trstinový cukor
-
-
Brusnicová náplň
-
100 Brusnicový džem
-
200 Brusnicealebo brusnicový kompót
-
Krém
-
750 g Mascarpone
-
500 ml Smotana na šľahanie
-
100 g Práškový cukor
-
2 lyžičky Mletá škorica
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
V jednej misky zmiešame všetky sypké suroviny - múku, perníkové korenie, kypriaci prášok do perníka a cukor. V druhej vajcia, olej, mlieko a med. Vymiešame a vlejeme do misy so sypkými surovinami. |
2
Hotovo
|
Dobre premiešame a rozdelíme do dvoch 20 cm foriem vystlaných papierom na pečenie. Upečieme vo vyhriatej rúre. |
3
Hotovo
|
Upečené a vyhladnuté korpusy prekrojíme, vrchy zarovnáme. Spodný korpus potrieme brusnicami, priložíme druhým korpusom, ktorý potrieme krémom. Postup opakujeme. Krémom potrieme aj vrch a boky torty. |
4
Hotovo
|
Brusnicová náplňBrusnice spolu s brusnicovým džemom krátko povaríme a necháme vychladnúť. |
5
Hotovo
|
KrémV miske vyšľaháme mascarpone s práškovým cukrom, škoricou a smotanou na šľahanie. |
6
Hotovo
|
Na spodný korpus pomocou cukrárenského vrecka s guľatou špičkou nastriekame po obvode krém. Stred vyplníme pripravenými brusnicami a potrieme krémom. Prikryjeme druhou časťou korpusu a postup opakujeme. Krémom potrieme vrch aj boky torty. |