Veľkonočné buchty

0 1
Veľkonočné buchty

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Hladká múka 500 g
Maslo 50 g
Kryštálový cukor 75 g
Droždie 30 g
Vajce 1 ks
Mlieko 300 ml
Soľ štipka
Hrozienka 50 g
Mletá škorica 1 lyžička
Strúhaná pomarančová kôra z pol pomaranča
Sušené brusnice 50 g
Na kríže
Hladká múka 3 lyžice
Voda 3 lyžice
Glazúra
Marhuľový džem 3 lyžice

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 50 + kysnutie
  • 20 min / 180 °C
  • Porcie: 15
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Na kríže

  • Glazúra

Popis

Zdieľať

Veľkonočné buchty alebo Hot Cross Buns Tradičná veľkonočná britská pochúťka z kysnutého cesta.

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Z vlažného mlieka, lyžice cukru, droždia a trochy múky pripravíme kvások.

2
Hotovo

Vykysnutý kvások, zvyšný cukor, maslo, vajce, sušené ovocie, kôru, škoricu a soľ pridáme do múky a zamiesime cesto, ktoré dáme vykysnúť na teplé miesto.

3
Hotovo

Potom ho preložíme na pomúčenú dosku, rozdelíme na pätnásť rovnakých buchtičiek a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme ešte na plechu podkysnúť.

4
Hotovo

Na kríže

Tesne pred pečením si z múky a vody urobíme kašičku a pomocou vrecka na zdobenie vytvoríme na žemličkách kríže. Dáme piecť do vyhriatej rúry.

5
Hotovo

Glazúra

Marhuľový džem zohrejeme a ešte teplým potrieme horúce buchtičky.

naspäť
Kuracie soté s nivou
dalej
Vínna klobása
naspäť
Kuracie soté s nivou
dalej
Vínna klobása
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here