Ingrediencie
-
Cesto
-
500 g Hladká múka
-
50 g Maslo
-
75 g Kryštálový cukor
-
30 g Droždie
-
1 ks Vajce
-
300 ml Mlieko
-
štipka Soľ
-
50 g Hrozienka
-
1 lyžička Mletá škorica
-
z pol pomaranča Strúhaná pomarančová kôra
-
50 g Sušené brusnice
-
Na kríže
-
3 lyžice Hladká múka
-
3 lyžice Voda
-
Glazúra
-
3 lyžice Marhuľový džem
Popis
Veľkonočné buchty alebo Hot Cross Buns Tradičná veľkonočná britská pochúťka z kysnutého cesta.
Kroky
1
Hotovo
|
CestoZ vlažného mlieka, lyžice cukru, droždia a trochy múky pripravíme kvások. |
2
Hotovo
|
Vykysnutý kvások, zvyšný cukor, maslo, vajce, sušené ovocie, kôru, škoricu a soľ pridáme do múky a zamiesime cesto, ktoré dáme vykysnúť na teplé miesto. |
3
Hotovo
|
Potom ho preložíme na pomúčenú dosku, rozdelíme na pätnásť rovnakých buchtičiek a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme ešte na plechu podkysnúť. |
4
Hotovo
|
Na krížeTesne pred pečením si z múky a vody urobíme kašičku a pomocou vrecka na zdobenie vytvoríme na žemličkách kríže. Dáme piecť do vyhriatej rúry. |
5
Hotovo
|
GlazúraMarhuľový džem zohrejeme a ešte teplým potrieme horúce buchtičky. |