Ingrediencie
-
Cesto
-
250 g Hladká múka
-
200 g Maslo
-
80 g Trstinový cukor
-
1 Vajce
-
Plnka
-
200 g Maslo
-
250 g Slané arašídy
-
400 g Karamelové kondenzované mlieko
-
Poleva I
-
125g bielej Čokoláda na varenie
-
30 g Stužený pokrmový tuk
-
1 lyžica Olej
-
Poleva II
-
125 g tmavej Čokoláda na varenie
-
30 g Stužený pokrmový tuk
-
1 lyžica Olej
Popis
Tyčinky z lineckého cesta naplnené karamelovým krémom s kúskami slaných arašídov poliate dvojfarebnou čokoládovou polevou.
Kroky
1
Hotovo
|
Z múky, masla, cukru a vajíčka vymiesime cesto. Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske a pomocou valčeka prenesieme na plech s veľkosťou 20 x 25 cm. |
2
Hotovo
|
Upečieme vo vyhriatej rúre. |
3
Hotovo
|
PlnkaDo nádoby dáme maslo a kondenzované mlieko, postavíme do vodného kúpeľa a za stáleho miešania rozpustíme. Do rozpusteného pridáme arašidy. |
4
Hotovo
|
Upečené potrieme plnkou a polejeme čokoládovou polevou, najskôr bielou a potom tmavou a posypeme arašidmi. |