Torta s pistáciami
a černicami

0 0

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Práškový cukor 1 ½ hrnčeka
Maslo 100 g
Vajce 4 ks
Polohrubá múka 3 hrnčeky
Kypriaci prášok do pečiva 1 lyžička
Vanilkový extrakt 1 lyžička
Pistácie slané, pražené 1 hrnčeky
Mlieko 1 ½ hrnčeka
Černicové pyré
Černice 400 g
Kryštálový cukor 50 g
Plátková želatína 4 plátky
Krém
Mlieko 300 ml
Pudingový prášok 40 g
Mascarpone 200 g
Šľahačková smotana 200 ml
Dokončenie
Černicový džem
Rum

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 80
  • 50 min / 170°C
  • Porcie: 16
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Černicové pyré

  • Krém

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Sladký piškótový korpus s príchuťou slaných pistácií naplnený černicovým pyré a krémom s mascarpone.

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Maslo s práškovým cukrom vymiešame dopenista, postupne zašľaháme po 1 žĺtky. Mlieko vymiešame s vanilkovou esenciou.

2
Hotovo

Do misky preosejeme múku s práškom do pečiva. Očistené pistácie nahrubo nasekáme v mixéri a primiešame k múke.

3
Hotovo

Múku a mlieko striedavo pridávame k vymiešanému maslu. Nakoniec pridáme z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Cesto rozotrieme do formy vystlanej papierom na pečenie. Upečieme pomaly vo vyhriatej rúre.

4
Hotovo

Černicové pyré

Černice s cukrom dáme rozvariť. Pridáme namočené plátky želatíny. Necháme vychladnúť.

5
Hotovo

Krém

V mlieku rozmiešame puding s cukrom a uvaríme hustý krém, do ktorého po vychladnutí pridáme mascarpone a vyšľahanú šľahačku.

6
Hotovo

Vychladnutú tortu rozrežeme na tri pláty. Spodný plát pokvapkáme rumom, potrieme džemom, krémom a priložíme druhým plátom. Z trochy krému si urobíme mantinel a dáme stuhnúť do chladničky. Stuhnutý korpus naplníme černicovým pyré

7
Hotovo

Znova potrieme krémom a priložíme vrchný plát. Krémom potrieme boky aj vrch torty.

naspäť
Arašidové tyčinky
dalej
Mäso pod zemiakovou kašou
naspäť
Arašidové tyčinky
dalej
Mäso pod zemiakovou kašou