Bravčové kocky s mrkvou

0 0
Bravčové kocky s mrkvou

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Bravčové mäso stehno 800 g
Anglická slanina pokrájaná na kocky 100 g
Mrkva pokrájaná na kolieska 3 ks
Šampiňóny pokrájané na plátky 200 g
Cibuľa 2 ks
Cesnak 3 strúčiky
Vývar 500 ml
Olej 2 lyžice
Worčestrová omáčka 2 lyžice
Hladká múka
Soľ
Mleté čierne korenie

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 90
  • 75 min / 170 °C
  • Porcie: 4
  • Ľahká

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Šťavnaté kúsky bravčového mäsa dusené s mrkvou a šampiňónmi v jednom hrnci.

Kroky

1
Hotovo

Mrkvu nakrájame na kolieska, cesnak a šampiňóny na plátky. Umyté a osušené bravčové kocky ochutíme soľou, korením a poprášime hladkou múkou.

2
Hotovo

V hrnci rozohrejeme 1 lyžicu oleja a opražíme na ňom slaninku. Opraženú slaninku vyberieme a postupne v hrnci opekáme mäso. Opečené mäso vždy vyberieme a odložíme bokom.

3
Hotovo
5

Keď je všetko mäso orestované, do hrnca pridáme zvyšný olej, mrkvu, cibuľu, cesnak, šampiňóny a spolu opekáme asi 5 minút. K zelenine vrátime mäso aj slaninku.

4
Hotovo
75 min / 170 °C

Zalejeme vývarom, pridáme worčester a privedieme k varu. Mäso prikryjeme a dáme ho do vyhriatej rúry. Po hodine odokryjeme a pečieme ešte 15 minút.

naspäť
Hovädzia roštenka na hubách
dalej
Viaczrnný chlieb
naspäť
Hovädzia roštenka na hubách
dalej
Viaczrnný chlieb
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here