Ingrediencie
-
Cesto
-
220 g Hladká múka
-
65 g Kakao
-
350 g Kryštálový cukor
-
2 lyžičky Instantná káva
-
2 lyžičky Sóda bikarbóna
-
1 lyžička Soľ
-
120 ml Olej
-
180 g Pochúťková smotana
-
120 g Cmar
-
2 lyžičky Vanilkový extrakt
-
120 ml Horúca voda
-
3 ks Vajce
-
Náplň
-
250 g Krémový syr
-
1 ks Vajce
-
50 g Kryštálový cukor krupica
-
1 lyžička Vanilkový extrakt
-
2 lyžice Kukuričný škrob
-
Poleva
-
120 g Smotana na šľahanie
-
100 g Horká čokoláda
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
CestoPripravíme si dve misky. V jednej zmiešame múku, kakao, sódu bikarbónu, soľ a instantnú kávu. |
2
Hotovo
|
V druhej vajcia, pochúťkovú smotanu, cmar, vanilkový extrakt a olej. Dobre premiešame a vlejeme do misy so suchými surovinami. |
3
Hotovo
|
Zalejeme horúcou vodou a dobre vymiešame. |
4
Hotovo
|
NáplňV mise rozmiešame syr, postupne pridávame vajce, cukor, vanilkový extrakt a kukuričný škrob. Dobre premiešame. |
5
Hotovo
|
Polovicu cesta vylejeme do vymastenej alebo olejom v spreji vystriekanej formy. Na cesto dáme tvarohovú náplň, tak aby sa nedostala k okrajom formy a nalejeme zvyšné cesto. |
6
Hotovo
|
Dáme upiecť do vyhriatej rúry. Upečené necháme vychladnúť 10 minút vo forme, potom vyklopíme. Vychladnuté polejeme polevou. |
7
Hotovo
|
PolevaSmotanu privedieme do varu a zalejeme ňou čokoládu polámanú na malé kúsky. Necháme zmäknúť a vymiešame na hladký krém. |