Čokoládová bábovka
s chessecake plnkou

0 0
Čokoládová bábovka

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Hladká múka 220 g
Kakao 65 g
Kryštálový cukor 350 g
Instantná káva 2 lyžičky
Sóda bikarbóna 2 lyžičky
Soľ 1 lyžička
Olej 120 ml
Pochúťková smotana 180 g
Cmar 120 g
Vanilkový extrakt 2 lyžičky
Horúca voda 120 ml
Vajce 3 ks
Náplň
Krémový syr 250 g
Vajce 1 ks
Kryštálový cukor krupica 50 g
Vanilkový extrakt 1 lyžička
Kukuričný škrob 2 lyžice
Poleva
Smotana na šľahanie 120 g
Horká čokoláda 100 g

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

TIP, RADA:
Namiesto čokoládovej polevy môžeme bábovku poliať slaným karamelom.

  • 60
  • 45 min / 170 °C
  • Porcie: 16
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Náplň

  • Poleva

Popis

Zdieľať

Vláčna čokoládová bábovka vo vnútri s cheesecake náplňou.

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Pripravíme si dve misky. V jednej zmiešame múku, kakao, sódu bikarbónu, soľ a instantnú kávu.

2
Hotovo

V druhej vajcia, pochúťkovú smotanu, cmar, vanilkový extrakt a olej. Dobre premiešame a vlejeme do misy so suchými surovinami.

3
Hotovo

Zalejeme horúcou vodou a dobre vymiešame.

4
Hotovo

Náplň

V mise rozmiešame syr, postupne pridávame vajce, cukor, vanilkový extrakt a kukuričný škrob. Dobre premiešame.

5
Hotovo

Polovicu cesta vylejeme do vymastenej alebo olejom v spreji vystriekanej formy. Na cesto dáme tvarohovú náplň, tak aby sa nedostala k okrajom formy a nalejeme zvyšné cesto.

6
Hotovo

Dáme upiecť do vyhriatej rúry. Upečené necháme vychladnúť 10 minút vo forme, potom vyklopíme. Vychladnuté polejeme polevou.

7
Hotovo

Poleva

Smotanu privedieme do varu a zalejeme ňou čokoládu polámanú na malé kúsky. Necháme zmäknúť a vymiešame na hladký krém.

naspäť
Kurací pilaf
dalej
Rezne vo vínnom cestíčku
naspäť
Kurací pilaf
dalej
Rezne vo vínnom cestíčku
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here