Ingrediencie
-
Čokoládová pena
-
3 ks Žĺtok
-
150 g Horká čokoládamin 60 %
-
40 g Práškový cukor
-
40 ml Mlieko
-
250 ml Smotana na šľahanie
-
Malinový stred
-
150 g Malinové pyré
-
3 g Želatína
-
Zrkadlová poleva
-
120 ml Smotana na šľahanie
-
180 g Kryštálový cukor krupica
-
145 ml Voda
-
60 g Kakao
-
6 g Prášková želatína
Popis
Tortičky z čokoládovej peny a malinovým želé uprostred poliate zrkadlovou čokoládovou polevou.
Kroky
1
Hotovo
|
Malinové želéŽelatínu namočíme do studenej vody. Malinové pyré zohrejeme a pridáme nabotnanú želatínu. Miešame, kým sa želatína nerozpustí. Rozdelíme do silikónovej formy (nádobka na ľad) a dáme zmraziť. |
2
Hotovo
|
Čokoládová penaV miske vymiešame žĺtky s cukrom. Mlieko a 50 ml smotany nalejeme do hrnca, privedieme do varu a za stáleho miešania zalejeme žĺtkovú zmes. |
3
Hotovo
|
Dobre premiešame, vrátime späť do hrnca a varíme, kým zmes nedosiahne teplotu 82 ° C a mierne nezhustne. Odstavíme z ohňa. |
4
Hotovo
|
Do misky dáme čokoládu a zalejeme ju horúcou zmesou. Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnúť na 30 ° C a postupne pridáme smotanu vyšľahanú do polotuha. |
5
Hotovo
|
Na podnos dáme silikónovú formu a krémom naplníme pologule asi do polovice. Vložíme malinový stred, doplníme penou do roviny, zarovnáme a dáme zmraziť. |
6
Hotovo
|
Zrkadlová polevaŽelatínu namočíme do studenej vody. Vodu s cukrom dáme variť, kým teplota nedosiahne 103 ° C. Odstavíme z ohňa, pridáme čokoládu, glukózu a za stáleho miešania necháme rozpustiť. |
7
Hotovo
|
Polevu precedíme cez sitko , premiešame tyčovým mixérom a znova precedíme. Za občasného miešania necháme vychladnúť na 30 ° C. |
8
Hotovo
|
Zmrznuté tortičky vyberieme z formy a poukladáme na chladiacu mriežku a polejeme polevou. Poliate tortičky necháme chvíľu stiecť a potom ich opatrne prenesieme na servírovacie tácky alebo tanieriky. |
9
Hotovo
|