Čokoládový pletenec

0 0
Čokoládový pletenec

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Polohrubá múka 450 g
Kryštálový cukor 80 g
Mlieko 200 ml
Vajce 1 ks
Žĺtok 1 ks
Maslo 150 g
Soľ štipka
Droždie pol kocky
Plnka
Čokoláda 120 g
Maslo 120 g
Kakao 2 lyžice
Mletá škorica 1 lyžička
Sirup
Med 50 g
Voda 50 ml

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 65 + kysnutie
  • 45 min / 180°C
  • Porcie: 20
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Plnka

  • Sirup

Popis

Zdieľať

Nadýchaný, s bohatou čokoládovou náplňou. Taký je tento pletenec  – babka z kysnutého cesta.

Kroky

1
Hotovo

Múku, cukor, droždie, mlieko, vajcia a žĺtok do misky mixéra s nadstavcom hák a vymiesime na hladké cesto. Pridáme na kocky pokrájané maslo, soľ a ešte miesime spolu 15 minút. Cesto vložíme do misy potretej olejom, prikryjeme fóliou a necháme cez noc vykysnúť v chladničke

2
Hotovo

Plnka

Čokoládu spolu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli. Pridáme kakao, škoricu a vymiešame.

3
Hotovo

Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 časti. Každú rozvaľkáme na pomúčenej doske, natrieme polovicou plnky a stočíme do závinu. Závin po dĺžke prerežeme na polovicu, pretočíme do vrkoča.

4
Hotovo
60

Vložíme do vymastenej a múkou vysypanej chlebíčkovej formy, prikryjeme a necháme ešte hodinu podkysnúť. Pečieme vo vyhriatej rúre.

5
Hotovo

Upečenú babku necháme trocha vychladnúť, potom ju vyberieme z formy a necháme vychladnúť na mriežke. Počas chladnutia ešte teplú potrieme sirupom.

6
Hotovo

Sirup

Med ohrejeme, pridáme vodu a vymiešame.

naspäť
Viaczrnný chlieb
dalej
Kuracie rizoto
naspäť
Viaczrnný chlieb
dalej
Kuracie rizoto
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here