Ingrediencie
-
250 g Bryndza
-
500 g Zemiaky
-
1 Cibuľa
-
1 lyžička Mletá červená paprika
-
2 l Mlieko
-
3 strúčiky Cesnak
-
1 Bobkový list
-
Soľ
-
Mleté čierne korenie
Popis
Demikát je popri bryndzových haluškách ďalšie tradičné jedlo slovenskej kuchyne, na prípravu ktorého sa používa bryndza.
Kroky
1
Hotovo
|
Očistené zemiaky nakrájame na kocôčky a uvaríme v v malom množstve osolenej vody. |
2
Hotovo
|
Pridáme rascu, bobkový list a nadrobno pokrájanú cibuľu. Bryndzu vymiešame s mletou paprikou a postupne pridávame do vriacej vody k uvareným zemiakom. |
3
Hotovo
|
Na záver vlejeme do polievky mlieko a krátko povaríme. Ochutíme prelisovaným cesnakom a soľou. |