Ingrediencie
-
Cesto
-
500 g Hladká múka
-
250 ml Vodavlažná
-
20 g Droždie
-
1 lyžica Kryštálový cukor
-
1 lyžička Soľ
-
3 lyžice Olivový olej
-
Omáčka
-
400 g Drvené paradajky
-
2 strúčiky Cesnakroztlačené
-
Soľ
-
1 lyžica Olivový olej
-
1 lyžička Oreganosušené
-
Dokončenie
-
100 g Šunka
-
100 g Šampiňóny
-
100 g Kukuricamrazenej
-
200 g Tvrdý syr
-
na oblohu Čerstva bazalka
Popis
Doma pripravená pizza, ktorá chutí ako pizzérie. Výhodou je, že si ju môžete obložiť všetkým, čo máte radi.
Kroky
1
Hotovo
|
CestoZ malého množstva vody, cukru a droždia pripravíme kvások. |
2
Hotovo
|
Po vykysnutí kvásku pridáme preosiatu múku, olej a soľ a vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme asi 10 minút odpočívať. |
3
Hotovo
|
Odpočinuté cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti a z každej vyformujeme bochník. Prikryjeme ich a necháme kysnúť 1 hodinu. |
4
Hotovo
|
Vykysnuté bochníky cesta vyvaľkáme natenko do tvaru kruhu. Rukami cesto roztiahnite tak, aby ostali vyššie okraje. Pripravené cesto položíme na plech vyložený papierom na pečenie. |
5
Hotovo
|
OmáčkaVšetky suroviny spolu vymiešame. |
6
Hotovo
|
DokončenieCesto na plechu potrieme omáčkou tak, aby okraj ostal čistý. Obložíme nakrájanou šunkou, šampiňónmi, kukuricou a posypeme nahrubo nastrúhaným syrom. |
7
Hotovo
|
Dáme piecť do rúry vyhriatej na maximum. Pečieme tak dlho, kým okraje nebudú zlatisté. Podávame nakrájané na trojuholníky, obložené čerstvou bazalkou. |