Ingrediencie
-
500 g Hovädzie držkyvarených
-
1,5 l Hovädzí vývar
-
2 lyžice Bravčova masť
-
1 veľká Cibuľa
-
2 strúčiky Cesnak
-
2 lyžice Hladká múka
-
1 lyžička Mletá červená paprika
-
Soľ
-
Rasca
-
1 lyžička Majoránka
Popis
Držky boli obľúbenou pochúťkou už v stredoveku. Na prvý pohľad nevyzerajú veľmi lákavo, ale o to lepšie chutia.
Kroky
1
Hotovo
|
Uvarené držky a pokrájame na rezance. |
2
Hotovo
10
|
Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, zaprášime múkou a mletou červenou paprikou, pridáme rozotretý cesnak a zalejeme vývarom. |
3
Hotovo
15
|
Pridáme držky, okoreníme mletým čiernym korením, rascou a majoránom a dobre prevaríme. |