Ingrediencie
-
Cesto
-
125 g Maslo
-
250 g Hladká múka
-
100 ml Mlieko
-
troška Soľ
-
Plnka
-
150 g Mletý mak
-
500 g Višne
-
50 g Hrozienka
-
150 g Kryštálový cukor
-
Maslona potretie
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
Z uvedených surovín zamiesime cesto, ktoré necháme minimálne hodinu odpočívať na chladnom mieste. |
2
Hotovo
|
Potom ho rozdelíme na dve časti a na pomúčenej doske natenko rozvaľkáme, potrieme maslom, posypeme makom, cukrom, hrozienkami a poukladáme navrch vykôstkované višne. Kraje zahneme a stočíme. |
3
Hotovo
|
Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme maslom a upečieme v horúcej rúre. |
4
Hotovo
|
Upečený závin znova potrieme maslom a posypeme práškovým cukrom. |