Makovo-višňová štrúdľa

0 0
Makovo-višňová štrúdľa

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Maslo 125 g
Hladká múka 250 g
Mlieko 100 ml
Soľ troška
Plnka
Mletý mak 150 g
Višne 500 g
Hrozienka 50 g
Kryštálový cukor 150 g
Maslo na potretie

Nutričné hodnoty

1 porcia
106
kcal
1,71
bielkoviny
14,89
sacharidy
0,11
tuky
0,19
vlaknina

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 50
  • 190
  • Porcie: 30
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Plnka

Popis

Zdieľať

Štrúdľa ako sa patrí – naplnená makovou plnkou, zaváranými višňami a hrozienkami.

Kroky

1
Hotovo

Z uvedených surovín zamiesime cesto, ktoré necháme minimálne hodinu odpočívať na chladnom mieste.

2
Hotovo

Potom ho rozdelíme na dve časti a na pomúčenej doske natenko rozvaľkáme, potrieme maslom, posypeme makom, cukrom, hrozienkami a poukladáme navrch vykôstkované višne. Kraje zahneme a stočíme.

3
Hotovo

Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme maslom a upečieme v horúcej rúre.

4
Hotovo

Upečený závin znova potrieme maslom a posypeme práškovým cukrom.

naspäť
Orechová roláda
dalej
Dvojfarebná bábovka
naspäť
Orechová roláda
dalej
Dvojfarebná bábovka