Ingrediencie
-
3 ks Zemiakyväčšie
-
2 ks Cibuľa
-
2 strúčiky Cesnak
-
1 l Hovädzí vývar
-
2 lyžice Bravčova masť
-
2 lyžice Hladká múka
-
2 lyžičky Mletá červená paprika
-
Soľ
-
Mleté čierne korenie
-
4 ks Frankfurtské párky
Popis
Jemná polievka s chuťou červenej papriky. Nájdeme v nej kúsky párkov a zemiakov. Výborne chutí s čerstvým chlebom.
Kroky
1
Hotovo
|
Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Cibuľu pokrájame nadrobno, cesnak na plátky. |
2
Hotovo
1
|
V hrnci rozohrejeme lyžicu masti a opražíme na nej cibuľu do zlatista. Prisypeme múku a za stáleho miešania spolu restujeme. |
3
Hotovo
15
|
Pridáme papriku a krátko spolu opražíme. Za stáleho miešania prilejeme vývar. Privedieme do varu, pridáme zemiaky, soľ, korenie a cesnak. Varíme, kým zemiaky nie sú mäkké. |
4
Hotovo
2
|
Na panvici rozpálime zvyšnú masť a opražíme na nej párky pokrájané na kolieska. |
5
Hotovo
|
Párky aj s výpekom pridáme do polievky a krátko spolu povaríme. Podávame s čerstvým chlebom, posypané petržlenovou vňaťou. |
6
Hotovo
|
Fotopostup |