Gaštanové rezy

0 1
Gaštanové rezy

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Vajcia 5 ks
Kryštálový cukor 5 lyžíc
Polohrubá múka 4 lyžice
Kakao 1 lyžica
Kypriaci prášok do pečiva 1 lyžica
Gaštanový krém
Gaštanové pyré 400 g
Mascarpone 500 g
Práškový cukor 100 g
Karamelová šľahačka
Trstinový cukor 100 g
Šľahačková smotana 400 ml
Dokončenie
Gaštanové pyré 100 g

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 55
  • 20 min / 180 °C
  • Porcie: 35
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Gaštanový krém

  • Karamelová šľahačka

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Rezy z pripravené z troch vrstiev – kakaového korpusu, krému z gaštanového pyré a mascarpone a na vrchu karamelovej šľahačky.

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, postupne zašľaháme cukor a žĺtky.

2
Hotovo
20 min / 180 °C

Nakoniec pridáme múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom. Upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie alebo s nepriľnavým povrchom.

3
Hotovo

Gaštanový krém

V miske vyšľaháme mascarpone s práškovým cukrom a gaštanovým pyré na hladký krém a natrieme na vychadnutý korpus.

4
Hotovo

Karamelová šľahačka

Trstinový cukor upálime na karamel.

5
Hotovo

Karamel zalejeme 200 ml smotany na šľahanie a varíme, kým sa nerozpustí. Po vychladnutí pridáme zvyšnú smotanu a vyšľaháme. Vyšľahanú šľahačku natrieme na gaštanový krém. Na vrch nastrúhame gaštanové pyré.

naspäť
Španielsky vtáčik
dalej
Pikantné tyčinky
naspäť
Španielsky vtáčik
dalej
Pikantné tyčinky