Hrnčeková bábovka

0 0
Hrnčeková bábovka

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Kryštálový cukor 1 hrnček
Vajcia 3 ks
Polohrubá múka 2 hrnčeky
Olej ½ hrnčeka
Mlieko 1 hrnček
Kypriaci prášok do pečiva 1 balíček
Kakao 3 lyžice
Vanilínový cukor 1 balíček

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 60
  • 170 °C
  • Porcie: 15
  • Ľahká

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Rýchla hrnčeková bábovka. Upečený múčnik sa lepšie vyklopí, ak po prevrátení na podložku priložíme na vrch formy vlhkú utierku.

Kroky

1
Hotovo

Bábovkovú formu vymastíme a vysypeme múkou; môžeme ju postriekať špeciálnym sprejom na vymastenie foriem a plechov

2
Hotovo

V miske vymiešame vajíčka s cukrom.

3
Hotovo

Pridáme mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva.

4
Hotovo

Premiešame a cesto rozdelíme na dva rovnaké diely.

5
Hotovo

Do jedného dielu pridáme kakao a premiešame

6
Hotovo
45 min / 170 °C

Do formy na bábovku dáme najskôr bledé cesto, na ktoré rozotrieme kakaové cesto. Pečieme pomaly vo vyhriatej rúre.

naspäť
Minestrone
dalej
Oriešky
naspäť
Minestrone
dalej
Oriešky
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here