Jahodová torta s marcipánom

0 0
Jahodová torta s marcipánom

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Vajcia 8 ks
Kryštálový cukor 230 g
Voda 8 lyžíc
Polohrubá múka 230 g
Kypriaci prášok do pečiva 1 balíček
Plnka
Mlieko 300 ml
Krémový prášok 40 g
Maslo 125 g
Tvaroh 250 g
Práškový cukor 100 g
Jahody 500 g
Dokončenie
Modelovacia hmota 1 kg

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 90
  • Porcie: 20
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Plnka

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Žĺtky s cukrom a vodou miešame dopenista. Do vymiešaného pridáme múku premiešanú s práškom do pečiva a tuhý sneh ušľahaný z bielkov.

2
Hotovo
50 min/170 °C

Cesto rozotrieme do formy vystlanej papierom na pečenie. Upečieme pomaly vo vyhriatej rúre.

3
Hotovo

Plnka

V mlieku rozmiešame krémový prášok a uvaríme hustý krém, ktorý po vychladnutí pridáme do vymiešaného masla s cukrom. Nakoniec zašľaháme tvaroh a pokrájané jahody.

4
Hotovo

Tortový korpus rozrežeme na tri časti. Každú pokvapkáme jahodovou šťavou a plníme krémom. Krémom potrieme aj vrch a boky torty.

5
Hotovo

Odložíme na chladné miesto. Stuhnuté potiahneme modelovacou hmotou a ozdobíme.

naspäť
Tarhoňa
dalej
Tekvicovo-zemiakové pyré
naspäť
Tarhoňa
dalej
Tekvicovo-zemiakové pyré
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here