Ingrediencie
-
Cesto
-
8 ks Vajcia
-
230 g Kryštálový cukor
-
8 lyžíc Voda
-
230 g Polohrubá múka
-
1 balíček Kypriaci prášok do pečiva
-
Plnka
-
300 ml Mlieko
-
40 g Krémový prášok
-
125 g Maslo
-
250 g Tvaroh
-
100 g Práškový cukor
-
500 g Jahody
-
Dokončenie
-
1 kg Modelovacia hmota
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
CestoŽĺtky s cukrom a vodou miešame dopenista. Do vymiešaného pridáme múku premiešanú s práškom do pečiva a tuhý sneh ušľahaný z bielkov. |
2
Hotovo
50 min/170 °C
|
Cesto rozotrieme do formy vystlanej papierom na pečenie. Upečieme pomaly vo vyhriatej rúre. |
3
Hotovo
|
PlnkaV mlieku rozmiešame krémový prášok a uvaríme hustý krém, ktorý po vychladnutí pridáme do vymiešaného masla s cukrom. Nakoniec zašľaháme tvaroh a pokrájané jahody. |
4
Hotovo
|
Tortový korpus rozrežeme na tri časti. Každú pokvapkáme jahodovou šťavou a plníme krémom. Krémom potrieme aj vrch a boky torty. |
5
Hotovo
|
Odložíme na chladné miesto. Stuhnuté potiahneme modelovacou hmotou a ozdobíme. |