Ingrediencie
-
Cesto I
-
5 ks Vajcia
-
150 g Kryštálový cukor
-
150 g Polohrubá múka
-
50 g Maslo
-
50 g Biela čokoláda
-
Cesto II
-
3 ks Vajcia
-
90 g Kryštálový cukor
-
90 g Polohrubá múka
-
30 g Maslo
-
30 g Biela čokoláda
-
Plnka
-
500 ml Smotana na šľahanie
-
2 ks Stužovač šľahačky
-
100 g Biela postrúhaná čokoláda
-
80 g Vanilínový cukor
-
Dokončenie
-
Jahodový džem
-
500 g Jahody
-
Čokoládové cigarety
Popis
Svetlý, nadýchaný korpus, plnka z čokolády a šľahačky, ozdobená jahodami. Ideálna torta na letnú oslavu.
Kroky
1
Hotovo
30 min /180 °C
|
Cesto IZ bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh, do ktorého zamiešame žĺtky, postupne pridávame múku zmiešanú s postrúhanou čokoládou a rozpustené maslo. |
2
Hotovo
40 min /180 °C
|
Cesto II.Cesto dáme do tortovej formy v tvare srdca s veľkosťou 22 cm, ktorú sme vymazali tukom a vysypali hrubou múkou, a pomaly upečieme. Rovnako upečieme i cesto II, ale v tortovej forme s veľkosťou 15 cm. |
3
Hotovo
|
PlnkaVyšľaháme šľahačku spolu so stužovačmi a vanilínovým cukrom. Nakoniec pridáme postrúhanú čokoládu. |
4
Hotovo
|
Oba vychladnuté korpusy rozkrojíme na 2 diely. Potrieme džemom, plnkou a položíme na seba. |
5
Hotovo
|
Plnkou potrieme aj boky torty, oblepíme čokoládovými cigaretami a ozdobíme čerstvými jahodami. |