Kačacie prsia so slivkovou omáčkou

0 0
Kačacie prsia so slivkovou omáčkou

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Kačacie prsia 4 ks
Mleté čierne korenie
Soľ
Slivková omáčka
Cibuľa 1 ks
Slivky 300 g
Trstinový cukor 80 g
Celá škorica 1 zvitok
Badián 2 hviezdičky
Červené víno 200 ml

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 30
  • Porcie: 4
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Slivková omáčka

Popis

Zdieľať

Chrumkavé plátky kačacích pŕs podávané so slivkovou omáčkou.

Kroky

1
Hotovo

Kačacie prsia umyjeme, osušíme a ostrým nožom narežeme kožu tak, aby sa vytvorila mriežka. Musíme rezať opatrne, aby sme nezarezali do mäsa, ktoré by počas opekania potom pustilo šťavu. Osolíme, okoreníme a položíme kožou nadol na studenú panvicu bez tuku.

2
Hotovo

Panvicu rozohrejeme na maximálnu teplotu a prsia opekáme 8–10 minút, kým koža nie je zlatistá a nevypečie sa z nej tuk. Ak by sa tuk začal v panvici prepaľovať, znížime teplotu.

3
Hotovo

Prsia otočíme a opekáme ďalšie 3 minúty. Opečené prsia preložíme do zapekacej misy kožou nahor, podlejem výpekom a dáme zapiecť 10 minút do rúry vyhriatej na 170 °C. Upečené prsia vyberieme z rúry a necháme odpočívať asi 10 minút.

4
Hotovo

Slivková omáčka

Na výpeku z kačacích pŕs pripravíme karamel. Pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno. Restujeme dotmava a zalejeme červeným vínom.

5
Hotovo

Pridáme cukor, škoricu, badián a slivky a varíme, kým slivky nezmäknú a omáčka nezhustne.

6
Hotovo

Kačacie prsia podávame pokrájané na plátky preliate omáčkou.

naspäť
Gnocchi so syrovou omáčkou
dalej
Teľacia roláda
naspäť
Gnocchi so syrovou omáčkou
dalej
Teľacia roláda
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here