Ingrediencie
-
4 ks Kačacie prsia
-
Mleté čierne korenie
-
Soľ
-
Slivková omáčka
-
1 ks Cibuľa
-
300 g Slivky
-
80 g Trstinový cukor
-
1 zvitok Celá škorica
-
2 hviezdičky Badián
-
200 ml Červené víno
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
Kačacie prsia umyjeme, osušíme a ostrým nožom narežeme kožu tak, aby sa vytvorila mriežka. Musíme rezať opatrne, aby sme nezarezali do mäsa, ktoré by počas opekania potom pustilo šťavu. Osolíme, okoreníme a položíme kožou nadol na studenú panvicu bez tuku. |
2
Hotovo
|
Panvicu rozohrejeme na maximálnu teplotu a prsia opekáme 8–10 minút, kým koža nie je zlatistá a nevypečie sa z nej tuk. Ak by sa tuk začal v panvici prepaľovať, znížime teplotu. |
3
Hotovo
|
Prsia otočíme a opekáme ďalšie 3 minúty. Opečené prsia preložíme do zapekacej misy kožou nahor, podlejem výpekom a dáme zapiecť 10 minút do rúry vyhriatej na 170 °C. Upečené prsia vyberieme z rúry a necháme odpočívať asi 10 minút. |
4
Hotovo
|
Slivková omáčkaNa výpeku z kačacích pŕs pripravíme karamel. Pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno. Restujeme dotmava a zalejeme červeným vínom. |
5
Hotovo
|
Pridáme cukor, škoricu, badián a slivky a varíme, kým slivky nezmäknú a omáčka nezhustne. |
6
Hotovo
|
Kačacie prsia podávame pokrájané na plátky preliate omáčkou. |