Ingrediencie
-
1 menšia hlávka Biela kapusta
-
3 ks Zemiaky
-
1 malý Paradajkový pretlak
-
2 lyžice Olej
-
2 lyžice Hladká múka
-
200 ml Mlieko
-
Soľ
-
Rasca
-
Cukor
-
Ocot
Popis
Rýchla polievka z jednej z našich najtradičnejších surovín na prípravu jedla – z čerstvej hlávkovej kapusty.
Kroky
1
Hotovo
|
Nakrájanú kapustu spolu so zemiakmi dáme variť. Pridáme rascu a soľ. |
2
Hotovo
|
Keď je kapusta skoro mäkká pridáme do nej paradajkový pretlak. |
3
Hotovo
|
Pred dovarením z oleja a hladkej múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme mliekom a vlejeme ju do polievky. Prevaríme. |
4
Hotovo
|
Hotovú polievku podľa chuti dosolíme, dosladíme a dochutíme octom. |