Kapustová polievka

1 0
Kapustová polievka

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Biela kapusta 1 menšia hlávka
Zemiaky 3 ks
Paradajkový pretlak 1 malý
Olej 2 lyžice
Hladká múka 2 lyžice
Mlieko 200 ml
Soľ
Rasca
Cukor
Ocot

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 30
  • Porcie: 4
  • Ľahká

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Rýchla polievka z jednej z našich najtradičnejších surovín na prípravu jedla –  z čerstvej hlávkovej kapusty.

Kroky

1
Hotovo

Nakrájanú kapustu spolu so zemiakmi dáme variť. Pridáme rascu a soľ.

2
Hotovo

Keď je kapusta skoro mäkká pridáme do nej paradajkový pretlak.

3
Hotovo

Pred dovarením z oleja a hladkej múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme mliekom a vlejeme ju do polievky. Prevaríme.

4
Hotovo

Hotovú polievku podľa chuti dosolíme, dosladíme a dochutíme octom.

naspäť
Tvarohová štrúdľa s čiernymi ríbezľami
dalej
Kura na korení
naspäť
Tvarohová štrúdľa s čiernymi ríbezľami
dalej
Kura na korení