Ingrediencie
-
Cesto – na dva pláty:
-
ks Vajcia
-
300 g Kryštálový cukor
-
12 lyžíc Horúca voda
-
300 g Polohrubá múka
-
40 g Kypriaci prášok do pečiva
-
Punč
-
100 ml Čaj
-
50 g Kryštálový cukor
-
1 lyžica Kakao
-
100 ml Rum
-
Krém
-
150 g Trstinový cukor
-
250 ml Smotana na šľahanie
-
250 g Maslo
-
1 lyžička Morská soľ
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
CestoŽĺtky vymiešame s cukrom a horúcou vodou. |
2
Hotovo
|
Do vymiešaného pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a tuhý sneh ušľahaný z bielkov. |
3
Hotovo
25 min / 180°C
|
Cesto rozdelíme na dve časti. Každú upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie. |
4
Hotovo
|
PunčUvaríme čaj, do ktorého dáme kryštálový cukor, kakao a do vychladnutého pridáme rum. |
5
Hotovo
|
KrémKryštálový cukor upálime na karamel, zalejeme ho šľahačkou a varíme, kým sa karamel nerozpustí. Odstavíme z ohňa a pridáme soľ. Po vychladnutí spojíme s vymiešaným maslom. |
6
Hotovo
|
Prvý plát polejeme punčom, potrieme karamelovou plnkou a položíme druhý plát. Múčnik po dĺžke prekrojíme na tri pásy a plnkou potrieme vrch aj boky múčnika. |