Karamelové rezy
so slaným karamelom

0 0
Karamelové rezy

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto – na dva pláty:
Vajcia ks
Kryštálový cukor 300 g
Horúca voda 12 lyžíc
Polohrubá múka 300 g
Kypriaci prášok do pečiva 40 g
Punč
Čaj 100 ml
Kryštálový cukor 50 g
Kakao 1 lyžica
Rum 100 ml
Krém
Trstinový cukor 150 g
Smotana na šľahanie 250 ml
Maslo 250 g
Morská soľ 1 lyžička

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 45
  • 25 min / 180°C
  • Porcie: 20
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto – na dva pláty:

  • Punč

  • Krém

Popis

Zdieľať

Výborné karamelové rezy – kakaový korpus naplnený krémom so slaným karamelom.

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Žĺtky vymiešame s cukrom a horúcou vodou.

2
Hotovo

Do vymiešaného pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a tuhý sneh ušľahaný z bielkov.

3
Hotovo
25 min / 180°C

Cesto rozdelíme na dve časti. Každú upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie.

4
Hotovo

Punč

Uvaríme čaj, do ktorého dáme kryštálový cukor, kakao a do vychladnutého pridáme rum.

5
Hotovo

Krém

Kryštálový cukor upálime na karamel, zalejeme ho šľahačkou a varíme, kým sa karamel nerozpustí. Odstavíme z ohňa a pridáme soľ. Po vychladnutí spojíme s vymiešaným maslom.

6
Hotovo

Prvý plát polejeme punčom, potrieme karamelovou plnkou a položíme druhý plát. Múčnik po dĺžke prekrojíme na tri pásy a plnkou potrieme vrch aj boky múčnika.

naspäť
Medové lievance
dalej
Medový krémeš
naspäť
Medové lievance
dalej
Medový krémeš