Torta z kávového piškótového korpusu naplnená kávovým krémom a ganache. Vhodná na každú oslavu.
1
Hotovo
|
Kávový korpusVymiešame žĺtky s cukrom a kávou dopenista. Potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec zľahka primiešame z bielkov ušľahaný tuhý sneh. |
2
Hotovo
|
Cesto rozdelíme do dvoch 19 cm foriem vystlaných papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 35 minút, kým po vpichnutí nevytiahneme čistú špajdľu. |
3
Hotovo
|
Kakaový korpusVymiešame žĺtky s cukrom a vodou dopenista. Potom pridáme múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Nakoniec zľahka primiešame z bielkov ušľahaný tuhý sneh. |
4
Hotovo
|
Cesto dáme do 19 cm formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 35 minút, kým po vpichnutí nevytiahneme čistú špajdľu. |
5
Hotovo
|
Kávový krémVajcia s cukrom a kávou vyšľaháme nad parou do zhustnutia. Vychladnuté postupne pridáme do vymiešaného masla. |
6
Hotovo
|
GanacheSmotanu privedieme do varu a zalejeme ňou čokoládu polámanú na malé kúsky. Necháme zmäknúť a vymiešame na hladký krém. Necháme vychladnúť. Potom vyšľaháme. |
7
Hotovo
|
DokončenieVychladnuté korpusy rozkrojíme každý na 2 diely. Spodný kávový korpus pokvapkáme kávou, potrieme kávovou plnkou a priložíme druhým kávovým korpusom, ktorý tiež potrieme kávovou plnkou. |
8
Hotovo
|
Čokoládová polevaSmotanu privedieme do varu a zalejeme ňou čokoládu polámanú na malé kúsky. Necháme zmäknúť a vymiešame na hladký krém. |
9
Hotovo
|
Nasledujú kakaové korpusy, ktoré sme predtým spojili čokoládovou ganache. Pokračujeme kávovými korpusmi s kávovým krémom. |
10
Hotovo
|
Krémom potrieme aj vrch a boky torty. Dáme na chladné miesto najlepšie cez noc. Mierne vychladnutú polevu dáme do cukrárenského vrecka a polievame ňou hranu torty. Zvyškom polevy polejeme vrch torty a ozdobíme. |