Kohút na víne

0 0
Kohút na víne

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Kohút alebo kura 1
Maslo 3 lyžice
Oravská slanina 50 g
Šampiňóny 250 g
Cibuľa biele 4 ks
Červené víno 500 ml
Koňak 100 ml
Tymián sušený pol lyžičky
Mrkva 2 ks
Hladká múka 1 lyžica
Soľ
Mleté čierne korenie

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 80
  • Porcie: 4
  • Stredná

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Klasický francúzsky recept na kura dusené s červeným vínom.

Kroky

1
Hotovo

Na polovici masla opražíme na kocôčky pokrájanú slaninu a speníme pokrájanú cibuľu.

2
Hotovo

Pridáme kúskykohúta, zo všetkých strán opražíme, osolíme, okoreníme, pridáme očistené a pokrájané šampiňóny, mrkvu, dochutíme tymianom,
zalejeme vínom a dusíme.

3
Hotovo

Pred dokončením zaprášime múkou, pridáme zvyšok masla a dodusíme. Do hotového prilejeme koňak a stiahneme z ohňa. Podávame s ryžou.

4
Hotovo
naspäť
Bábovka s čokoládou
dalej
Hovädzí tokáň
naspäť
Bábovka s čokoládou
dalej
Hovädzí tokáň