Ingrediencie
-
1 ks Karfiolmalý
-
800 ml Hydinový vývar
-
2 ks Zemiaky
-
200 ml Smotana na varenie (12%)
-
1 strúčik Cesnak
-
1 lyžica Maslo
-
1 ks Cibuľamalá
-
Soľ
-
Muškátový oriešokpodľa chuti
Popis
Krémová karfiolová polievka je zamatovo hladká, prevoňaná muškátovým orieškom. V zime výborne zahreje a zasýti.
Kroky
1
Hotovo
|
Karfiol dôkladne umyjeme, rozoberieme na ružičky, pokrájame na menšie kúsky. |
2
Hotovo
|
V hrnci rozohrejeme maslo, opražíme na ňom cibuľu pokrájanú nadrobno a cesnak na plátky, |
3
Hotovo
|
Pridáme zemiak nakrájaný na kocky a kúsky karfiolu, krátko opražíme, zalejeme vývarom a uvaríme domäkka. |
4
Hotovo
|
Polievku rozmixujeme tyčovým mixérom, dochutíme soľou, muškátovým orieškom a zjemníme smotanou. |