Krémová karfiolová polievka
s muškátovým orieškom

1 0
Krémová karfiolová polievka

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Karfiol malý 1 ks
Hydinový vývar 800 ml
Zemiaky 2 ks
Smotana na varenie (12%) 200 ml
Cesnak 1 strúčik
Maslo 1 lyžica
Cibuľa malá 1 ks
Soľ
Muškátový oriešok podľa chuti

Nutričné hodnoty

1 porcia
135
kcal
6 g
bielkoviny
11 g
sacharidy
7 g
tuky
2 g
vláknina

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 30
  • Porcie: 4
  • Ľahká

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Krémová karfiolová polievka je zamatovo hladká, prevoňaná muškátovým orieškom. V zime výborne zahreje a zasýti.

Kroky

1
Hotovo

Karfiol dôkladne umyjeme, rozoberieme na ružičky, pokrájame na menšie kúsky.

2
Hotovo

V hrnci rozohrejeme maslo, opražíme na ňom cibuľu pokrájanú nadrobno a cesnak na plátky,

3
Hotovo

Pridáme zemiak nakrájaný na kocky a kúsky karfiolu, krátko opražíme, zalejeme vývarom a uvaríme domäkka.

4
Hotovo

Polievku rozmixujeme tyčovým mixérom, dochutíme soľou, muškátovým orieškom a zjemníme smotanou.

naspäť
Pečený losos
dalej
Pečené kura
naspäť
Pečený losos
dalej
Pečené kura