Ingrediencie
-
500 g Kuracie prsia
-
2 ks Mrkva
-
pol menšieho Zeler
-
1 ks Cibuľa
-
5 strúčikov Cesnak
-
1 vetvička Rozmarín
-
1 vetvička Tymián
-
100 g Cestovinydrobné napr. tarhoňa
-
1 l Hydinový vývar
-
150 g Hrášokmrazený
-
Olej
-
1 lyžička Kurkuma
-
1 lyžica Čerstvý zázvornastrúhaný
-
Soľ
-
Mleté čierne korenie
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
V hrnci rozohrejeme olej a opražíme na ňom cibuľu pokrájanú nadrobno a cesnak na plátky. Pridáme mrkvu pokrájanú na plátky a zeler na kocky. Spolu orestujeme. |
2
Hotovo
|
Pridáme zázvor, kurkumu, krátko orestujeme a prilejeme vývar. Pridáme mäso, rozmarín a varíme asi 30 minút. Prisypeme cestoviny a varíme, kým mäso nie je mäkké. |
3
Hotovo
|
Uvarené mäso vyberieme a rozdelíme na vlákna. Vrátime do polievky, primiešame hrášok, podľa potreby osolíme a okoreníme. |