Kysnutý rebarborový koláč
s posýpkou

1 0
Kysnutý rebarborový koláč

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Polohrubá múka 500 g
Kryštálový cukor krupica 100 g
Maslo rozpusteného 100 g
Žĺtok 2 ks
Droždie kocka
Mlieko vlažného 250 ml
Soľ štipka
Náplň
Tvaroh hrudkovitého 500 g
Práškový cukor 100 g
Vanilínový cukor 1 balíček
Šťava a kôra z jedného citróna
Rebarbora 800 g
Posýpka
Hrubá múka 100 g
Kryštálový cukor 100 g
Maslo roztopeného 100 g
Mletá škorica 1 lyžička

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 105
  • Porcie: 40
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Cesto

  • Náplň

  • Posýpka

Popis

Zdieľať

Klasický kysnutý koláč s ovocím. Tentoraz s tvarohom a kyslastou rebarborou z vlastnej záhrady.

Kroky

1
Hotovo

Ingrediencie

2
Hotovo

Z vlažného mlieka, lyžice cukru, droždia a trochy múky pripravíme kvások.

3
Hotovo

V miske rozmiešame múku, cukor, roztopené maslo, žĺtky, soľ a vykysnutý kvások. Všetko spolu dobre spracujeme. Cesto mierne posypeme múkou, prikryjeme a dáme kysnúť

4
Hotovo

Náplň

V jednej miske vymiešame tvaroh s cukrom, vanilínovým cukrom a šťavou a kôrou z citróna. Rebarboru očistíme, nakrájame na kocky a zasypeme cukrom.

5
Hotovo

Posýpka

Všetky suroviny dobre premiešame.

6
Hotovo
30 min / 180 °C

Vykysnuté dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme tvarohovou plnkou, posypeme pokrájanou rebarborou a posýpkou. Necháme ešte trocha podkysnúť a upečieme vo vyhriatej rúre.

naspäť
Morčacie prsia s ryžovými rezancami
dalej
Plnené uhorky
naspäť
Morčacie prsia s ryžovými rezancami
dalej
Plnené uhorky
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here