Lieskovcová torta s čokoládou

0 0
Lieskovcová torta s čokoládou

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Vajcia 8 ks
Lieskovcové oriešky 80 g
Kryštálový cukor 3 lyžice
Polohrubá múka 100 g
Maslo 50 g
Vanilínový cukor 1 balíček
Kypriaci prášok do pečiva 1balíček
Plnka
Maslo 250 g
Práškový cukor 100 g
Horká čokoláda 150 g
Lieskovcové oriešky opražených 100 g
Čokoládový likér
Čokoládová poleva
Smotana na šľahanie 150 ml
Čokoláda 100 g

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 70
  • 45 min / 180 °C
  • Porcie: 20
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Plnka

  • Čokoládová poleva

Popis

Zdieľať

Torta plná lieskovcových orieškov – orieškový korpus, oriešková plnka a na vrchu čokoládová poleva.

Kroky

1
Hotovo

Žĺtky vymiešame s cukrom dopenista. Pridáme orechy zmiešané s múkou, práškom do pečiva, rozpustené maslo a nakoniec tuhý sneh z bielkov.

2
Hotovo

Cesto dáme do formy vystlanej papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pomaly upečieme.

3
Hotovo

Plnka

Maslo vymiešame s práškovým cukrom. Pridáme postrúhanú čokoládu a oriešky.

4
Hotovo

Vychladnutý korpus prekrojíme na dva pláty, pokvapkáme likérom, potrieme plnkou a priložíme druhý plát.

5
Hotovo

Čokoládová poleva

Vo vodnom kúpeli rozpustíme v šľahačkovej smotane čokoládu.

6
Hotovo

Vrch torty polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme orieškami.

naspäť
Limetkové rezy
dalej
Vrstvový šalát
naspäť
Limetkové rezy
dalej
Vrstvový šalát