Ingrediencie
-
Čokoládová pena
-
3 ks Žĺtok
-
45 g Kryštálový cukor krupica
-
125 ml Mlieko
-
125 ml Smotana na šľahanie
-
100 g Biela čokoláda
-
120 g Mascarpone
-
8 g Prášková želatína
-
Malinový stred
-
150 g Malinové pyré
-
3 g Prášková želatína
-
Želé
-
1 ks Červené tortové želé
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
Malinový stredŽelatínu namočíme do studenej vody. Malinové pyré nahrejeme, pridáme nabobtnanú želatínu a miešame, kým sa želatína nerozpustí. Pyré nalejeme do menšej silikónovej formy napr. na ľad a dáme zmraziť. |
2
Hotovo
|
Čokoládová penaŽelatínu namočíme do studenej vody. V miske vymiešame žĺtky s cukrom. Mlieko nalejeme do hrnca, privedieme do varu a za stáleho miešania zalejeme žĺtkovú zmes. |
3
Hotovo
|
Dobre premiešame, vrátime späť do hrnca a varíme, kým zmes nedosiahne teplotu 82 ° C a mierne nezhustne. Odstavíme z ohňa a pridáme nabotnanú želatínu. Miešame, kým sa želatína nerozpustí. |
4
Hotovo
|
Do misky dáme čokoládu a zalejeme ju horúcou zmesou. Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnúť na 30 ° C a postupne pridáme smotanu vyšľahanú do polotuha. |
5
Hotovo
|
Čokoládovou penou naplníme silikónové formičky - pologule asi do polovice. Vložíme malinový stred, znova dáme penu. Penu nedávame až po vrch formičiek, nechame si miesto na želé. Dáme zmraziť. |
6
Hotovo
|
ŽeléPripravíme podľa návodu a polejeme ním zmrznuté tortičky a dáme do mrazničky minimálne na 24 hodín. |