Ingrediencie
-
100 g Maslo
-
100 g Trstinový cukor
-
100 g Med
-
300 g Kandizované ovociezmes
-
300 g Zmes orechov
-
100 g Hladká múka
-
Čokoládová poleva
-
200 g Čokoláda na varenie
Popis
Marokánky známe ako aj florentínky. Zmes kandizovaného ovocia a orieškov zmiešaného s cukrom a medom.
Kroky
1
Hotovo
|
MarokánkyMaslo, cukor a med spolu zahrievame, kým sa nám cukor nerozpustí. |
2
Hotovo
30 min /170 °C
|
Stiahneme z ohňa a pridáme kandizované ovocie, oriešky a múku. Dôkladne premiešame a rozotrieme na vymastený plech. Dáme piecť do vyhriatej rúry. |
3
Hotovo
|
Upečené necháme na plechu vychladnúť asi 5 minút. Naznačíme rezy. Ešte vlažné dokrojíme a jednu stranu namočíme do rozpustenej čokolády. |